top of page
Vraag de Lopers van Lunetten

Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem via het contactformulier onderaan.

Wie doen er mee?

Deelnemers aan de groep Active Walk & Start to Run zijn mensen die aan hun conditie willen werken, maar (op dit moment) niet of weinig kunnen hardlopen. Aan de Runner Ups doen mensen met en zonder hardloopervaring mee, die elk op hun eigen niveau trainen. Ons beweegaanbod is inclusief: deelnemers met mentale klachten zijn van harte welkom. In beweging komen kan extra lastig zijn bij deze klachten, terwijl dit juist zo belangrijk is. Een psycholoog van de Lopers van Lunetten kan meehelpen als je barrières ervaart om deel te nemen. Let op: wij zijn geen praattherapiegroep, samen bewegen staat voorop.

Kan ik een training uitproberen?

Jazeker, bij de Lopers van Lunetten mag je zelfs twee gratis proeftrainingen doen, zodat je kan ervaren of ons aanbod bij jou past. Na de proeftrainingen besluit je of je verder gaat bij de Lopers van Lunetten. Wij nodigen je ook uit voor een startgesprek. In dit gesprek stel je trainingsdoelen op die jou kunnen motiveren, ook als je even wat minder lekker in je vel zit. Let op: Per persoon kan slechts eenmaal aan de gratis proeftrainingen worden deelgenomen.

Ik zit krap bij kas, kan ik toch meedoen?

Je kan gebruik maken van de U-pas als je in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein of Stichtse Vecht woont en voldoet aan de voorwaarden (https://www.u-pas.nl/).

Wanneer trainen jullie?

Wij trainen op woensdag van 13:00-13:55 (Active Walk & Start to Run) en op maandag van 17:30-18:25 en woensdag van 14:30-15:25 (Runner Ups). Bij twee keer in de week trainen maak je de meeste progressie. Kun je één van beide dagen niet of verwacht je dat zelfs één keer per week lastig wordt? Kies dan een abonnement voor 1 maal per week trainen of een flexibel abonnement, waarbij je binnen 4 maanden 10 trainingen naar keuze mee kan doen.

Waar trainen jullie?

Wij trainen in het Beatrixpark en maken ook uitstapjes naar parken en groenstroken in de buurt.

Wat voor kleding moet ik aan?

Je bent niets verplicht, maar om je te beschermen tegen warmte en kou raden we laagjes kleding aan. Comfortabel lopende schoenen -en voor hardlopers, hardloopschoenen- worden sterk aangeraden om blessures te voorkomen. Indien van toepassing kan een goede (sport)beha prettig zijn om te dragen.

Gaat de training door als het regent?

Zeker weten! Bij kou en regen gaan de trainingen gewoon door. Houd er wel rekening mee dat je voor het weer passende kleding aantrekt. Mocht de tropische grens van 30 graden bereikt worden (meestal in de zomer), dan wordt het trainingsprogramma aangepast. Als het KNMI code oranje of een weeralarm afgeeft, kan de training worden afgelast. In de (gemiddeld warmste) maand juli zijn er geen trainingen.

Wat gebeurt er als er een training uitvalt?

Mocht er een training uitvallen dan wordt je hier zo vroeg mogelijk over geïnformeerd. In de maand juli, op feestdagen* en in de kerstvakantie** zijn er geen trainingen. Door de Lopers van Lunetten (gepland en ongepland) afgelaste trainingen mag je inhalen. Mocht je bijvoorbeeld op 3 juni starten met een abonnement van 3 maanden, dan telt juli daar niet bij mee, zodat je in juni, augustus en september van je abonnement gebruik kan maken. * Feestdagen in 2024 op maandag of donderdag: 2e Paasdag (ma 01-04), 2e Pinksterdag (ma 20-05), 1e Kerstdag (wo 25-12). ** Kerstvakantie 2024: za 21-12 t/m zo 05-01.

Wat als ik ziek ben en een training moet missen?

Als je ziek bent, stuur dan voorafgaand aan de training een mailtje naar info@delopersvanlunetten.nl om je af te melden. Bij hevige verkoudheid raden we aan om even thuis te blijven om besmetting van anderen te voorkomen. Mail in dit geval dus ook even naar info@delopersvanlunetten.nl om je af te melden.

Ik spreek niet goed Nederlands, kan ik meedoen?

Het is wenselijk dat je ten minste een klein beetje Nederlands verstaat. Ben je de Nederlandse taal niet goed machtig, maar spreek je wel Engels? De trainer kan 1-op-1 Engels met je praten. Voor de groep wordt Nederlands als voertaal gehanteerd. Please notice that an English translation of this website is available.

Ik kan mij moeilijk motiveren om te sporten, wat nu?

Schrijf je vooral in! De Lopers van Lunetten biedt jou de stok achter de deur die je nodig hebt. Tijdens een startgesprek denkt je trainer met je mee wat jou kan helpen om sporten leuk te maken en lang vol te houden.

Ik loop al hard, waarom bij de Lopers van Lunetten trainen?

Als je een verstokte alleen-loper, een rasechte duurloper of een competitief wedstrijdkanon bent, is de Lopers van Lunetten misschien minder geschikt voor jou. De Lopers van Lunetten is voor jou als wel wíl trainen, maar je jezelf niet altijd kan motiveren. Dan kan je de groep goed gebruiken om het lopen vol te houden. Zoek je extra uitdaging? In de Runner Ups trainingen krijg je oefeningen om je looptechniek te verbeteren en sneller te worden.

De trainingen voelen voor mij als een te grote stap, wat nu?

Je trainer plant na je inschrijving een startgesprek met jou in. Hierin kan je zorgen die je misschien wel hebt, bespreken. Dit is ook een goede gelegenheid om vast bekend te raken met de trainer en het Beatrixpark. Heb je twijfels die je nu al wil bespreken? Neem dan -vrijblijvend- contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@delopersvanlunetten.nl

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem via het contactformulier.

Contactformulier

Logo lopen de Lopers van Lunetten
bottom of page