top of page

De Lopers Van Lunetten heeft als missie om sport en bewegen toegankelijk te maken, ook wanneer actief zijn wordt bemoeilijkt door psychische klachten. 

3 x Wist je dat?

1.    Het mooie aan (hard)lopen is dat je met een paar goede schoenen al klaar bent om te beginnen. Ook als je na één trap omhoog al buiten adem bent. Hoe kan het toch dat wij mensen zo'n natuurlijke lopers zijn? Inside Tech maakte er een mooi filmpje over (03:49 min):

Hoe mensen geëvolueerd zijn tot de beste lopers op deze planeet

2.   Voor veel sporters is het samen met anderen lopen wat voor een goed gevoel zorgt. Dat kan al pratend, maar ook in stilte. Met op de achtergrond alleen de vogeltjes (en de trainer die haar mond niet kan houden). Bottom line is: Jij bent in de lead. Lees meer over:

De gunstige effecten van periodes van stilte voor je brein.  

3.      Bij de Lopers van Lunetten werk je aan jouw persoonlijke doelen voor gezondheid. Onze visie sluit daarom goed aan bij de uitgangspunten van Positieve Gezondheid: Gezondheid is veel meer dan alleen het bestrijden van ziekte. Zo kan het ook gaan om je (weer) fit en voldaan te voelen en je zelfvertrouwen te vergroten. Wat is voor JOU belangrijk voor je gezondheid?

Meld je nu aan voor een

Impressie Beatrixpark en omgeving

IMG_0114.JPG
IMG_0118.JPG
Beatrixpark, locatie van de trainingen van de Lopers van Lunetten

Over de oprichter

Fysiek actief zijn is Caroline Kwee met de paplepel ingegoten. Zij was als kind met regelmaat op een badminton- of voetbalveld te vinden. Op haar 5de kwam ze voor het eerst in aanraking met ballet en dat beviel; op haar 8ste begon ze met professioneel dansonderwijs. Na haar middelbare school volgden een studie aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten en vele optredens als professioneel danser bij modern dansgezelschap Introdans.

De tweede carrière van Caroline begon aan de Universiteit Utrecht, waar zij haar bachelor en master diploma's en PhD in de psychologie haalde. Ze werkt momenteel als psycholoog in de specialistische GGZ. Daar heeft zij ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van hardlooptrainingen voor mensen met angst- en stemmingsklachten. 

Caroline: "Als je met psychische klachten te maken krijgt loop je risico om in een isolement te raken en steeds inactiever te worden. De wens om weer in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk, is er wel, maar daadwerkelijk die stap zetten is niet makkelijk. Hardlopen leent zich uitstekend om weer in beweging te komen. Het is laagdrempelig, schoenen aan en gaan! Daarnaast zijn een stimulerende omgeving en begeleiding ontzettend belangrijk. Dit is waar de Lopers van Lunetten in het spel komt."

Caroline Kwee, oprichter van de Lopers van Lunetten
bottom of page